Het jaar van de geit 羊年 (1)

rencontre celibataire 21 Dit jaar valt Chinees Nieuwjaar, in China Feest van de Lente genoemd, op 19 februari. Buiten China worden die dag in bepaalde grote steden door de lokale Chinese gemeenschap traditionele activiteiten georganiseerd. De leeuwendans is er één van.

http://blossomjar.com/pacinity/2556 In Chinese restaurants worden meestal ook speciale menu’s geserveerd om de Chinese jaarwisseling te vieren.

site de rencontre amoureuse dans le monde In China daarentegen zijn de nieuwjaarsfestiviteiten nu al volop aan de gang. Ze startten reeds op 11 februari.

site de rencontre pour mariage musulman 11 februari:  小年xiaonian
Dit is het kleine Feest van de Lente, het valt op de 23° dag van de laatste maanmaand. Xiaonian staat symbool voor de start van de festiviteiten.
In het oude China brachten de mensen offers aan de Keukengod, Zao Wangye 灶王爷. De Keukengod zou aan de Jadekeizer verslag uitbrengen over de goede en kwade daden van elk huishouden. Elk van hen zou dan, naargelang, beloond of gestraft worden. Daarom smolten de Chinezen suiker en wreven het op de lippen van de Keukengod. Op die manier zou de god slechts de goede dingen aan de Jadekeizer rapporteren!

je cherche un homme canadien pour mariage chunjie1
De Chinezen aten dan moutsuiker in de vorm van meloentjes.

dating agency cyrano vostfr viki 12 februari: poetsdag 扫舍去尘 saoshe quchen
Op deze dag wordt een jaarlange poetsbeurt beëindigd: de woning moet dan vrij van stof zijn. Dit is 除旧迎新 chujiuyingxin: het oude moet plaatsmaken voor het nieuwe.

http://prettytallstyle.com/birkof/4613 13 februari: tofudag
Deze valt op de 25° dag van de laatste maanmaand. Dan start men met het maken van het voedsel voor het feest. Naar traditie mogen geen messen worden gebruikt op Oudejaarsavond en op Nieuwjaarsdag. Al het eten moet dus klaar zijn.
Men maakt tofu 豆腐 omdat het tweede karakter “fu” 腐dezelfde uitspraak heeft als het karakter “fu” 福 van geluk. Men beweert ook dat de Jadekeizer die dag uit de hemel komt voor een inspectiebeurt.  Tofu is heel goedkoop, op die manier tonen de mensen hoe arm ze wel zijn…

http://vahidsport.com/pltyte/factore/248 14 februari: stoofvlees maken
De 26° van de laatste maanmaand is een waar feest voor de carnivoren: die dag worden varkens geslacht en verwerkt tot een heerlijke dis: 红烧肉hongshaorou, gestoofd varkensvlees in soyasaus.

rencontre avec des filles de la reunion 15 februari: kippen slachten en jaarmarkten aflopen
Opnieuw feest voor vleesliefhebbers. Die dag bezoekt men de jaarmarkten en start men met de Nieuwjaarsshopping

citas en linea imss 16 februari: wegjagen van het Kwaad
De 28° dag bereidt men rijstcakes, gestoomde broodjes en plakt men rode papercutfiguren aan de ramen om het huis te vrijwaren van geesten

watch chunjie3

http://www.csipkehotel.hu/includes/miowe/3388 17 februari: Voorvader cultus
Die dag is het sterk aangeraden zijn voorvaderen te behagen en te vereren

18 februari: Oudejaarsavond 除夕chuxi
De laatste dag van de laatste maanmaand is de hele familie verenigd rond een rijk feestmaal. Jiaozi (Chinese dumplings) mogen zeker niet ontbreken.

chunjie2
Om middernacht loopt iedereen naar buiten: ze steken dan firecrackers aan om de kwade monsters te verdrijven. Samen met het prachtige vuurwerk dat twee weken lang zal aanhouden geeft dat een hels lawaai

19 februari: Nieuwjaarsbezoeken
Op Nieuwjaar gaan de jongeren, uitgedost in spiksplinternieuwe kleren, een bezoek brengen aan de ouderen van de familie. Ze krijgen dan een rode omslag waarin geld zit: 红包 de hongbao

chunjie4

20 februari: bezoeken van de kennissen
Die bezoeken worden beloond met een heerlijke maaltijd of zelfs een banket

21 februari: bezoek aan de schoonfamilie
Op de 3° dag van het nieuwe jaar bezoekt men de schoonfamilie en geeft men sigaretten en alcohol.

(Wordt vervolgd)

Geef een reactie