Varkensribbetjes 猪排骨

Telkens als ik in Beijing ben maakt mijn Chinese vriendin varkensribbetjes voor me klaar. Ze zijn ongelooflijk mals en sappig, onweerstaanbaar lekker!

Hier volgt haar receptje.
Ingrediënten

2 kg dikke varkensribben (door de slager tot  gelijke “staafjes” van ongeveer 8 à 10 cm teruggebracht)

IMG_1998

donkere soyasaus, kookwijn

ui,gember, look,steranijs, fijn gemalen peper, sweet bean paste

IMG_2005

 

Bereiding

Spoel de ribbetjes schoon onder koud water.

Breng een grote pan water aan de kook, leg er de ribbetjes in en laat 3 à 5’ koken: daardoor komen alle onzuiverheden naar boven die je regelmatig moet afschuimen.

IMG_1999

Vlees er uithalen, spoelen en in een grote kom leggen. Besprenkelen met zout, kookwijn, geplette look, fijngesneden gember en soyasaus. Ten minste 20’ laten marineren.

Verhit (zonder te verbranden) 2 kommen arachideolie in een wok, op hevig vuur. Voeg steranijs, peper, geplette look, gember en fijngesneden ui toe.

Voeg de afgedroogde ribbetjes en de sweet bean paste toe en wok 5’. Voeg soyasaus bij indien het vlees nog geen mooie kleur heeft.

Haal het vlees uit de wok en leg het in een elektrische multicooker; voeg kokend water toe tot alles net onder water ligt en programmeer op ‘slow cooking’ (1 à 1:30 uur).

IMG_2009

Dien op met gestoomde rijst.

IMG_2013

Dien ’s anderendaags de overgebleven stukken ( indien er nog zijn!) op met tomatensaus. Daarvoor maak je een dikke saus van verse tomaten waarmee je de ribbetjes in een ovenschotel overgiet. 20’ in een warme oven plaatsen.

IMG_2022
Top lekker!

Geef een reactie