Hot! 辣!


Ben je in de Parijse Marais, heb je reuze honger en eet je graag pikant? Loop dan snel naar “Deux fois plus de piment”, een Chinees eettentje waarvan de eigenaars Sichuanezen zijn.

hot 1In China zijn de vrouwen uit Sichuan beroemd om hun schoonheid en om hun warm temperament voornamelijk de vrouwen uit Chongqing. Men beweert dat dit komt door de pikante gerechten die ze eten. De Chinezen gebruiken dan ook de term “hot”,辣om een mooie, temperamentvolle vrouw te beschrijven!

De meisjes die in dit eettentje opdienen mogen zeker ook als “hot” bestempeld worden. Ze spreken standaard Chinese en Frans zonder accent! Top!

Hier geen kitscherig decor met aquarium, kleverig tafelkleed en poesje dat met zijn pootje zwaait maar wel een minimalistische inrichting met tafels in formica en enkele Chinese gebruiksvoorwerpen aan de muur.
hot 2
Dit eettentje mag zeker tot de “echte” Chinese restaurants worden  gerekend. Er werd toch een kleine toegeving aan onze tere smaakpapillen gedaan: bij de bestelling wordt je gevraagd in welke mate het eten pikant mag zijn: graad 1 tot 5.
De baas waarschuwt zijn klanten: “Piment kunnen buikpijn en diarree veroorzaken. Gebruik ze met mate. Smakelijk.”

Pikante kip, rund met piment en azijn, varkensvlees met prei, pikante vissoep, aubergines, tofugerechten…alle geserveerd met een kom rijst. Geen enkele schotel kost meer dan 10 euro.
De menuutjes zijn met de hand geschreven op een geplooid stuk karton en opgesteld in het Frans. Chinese gasten, en die dag waren er tamelijk veel, krijgen stellig een menu in Chinese karakters.
hot 3Ik at de “poulet impérial”, in ’t Chinees 宫保鸡丁, gongbaojiding. In tegenstelling met andere Chinese kipgerechten zijn er in dit gerecht geen stukjes been te vinden (de Chinezen hakken hun hele kippen in stukken zonder ze te ontbenen, ze houden ervan aan de botjes te zuigen).
hot 4

De kip is matig pikant en wordt opgediend met een grote hoeveelheid peanuts. De “keizerlijke kip” was lekker, de rijst ook. Mijn jasmijnthee lag los in het glas, zoals het in China hoort.
hot 5

Een authentiek Chinees adresje waar je best vooraf reserveert.

Deux fois plus de piment
33, rue Saint-Sébastien
75011 Paris
+33 1 58 30 99 35

Geef een reactie