泡温泉  Spa in Beijing

Tijdens onze laatste QQ-sessie voor mijn vertrek naar China sprak mijn vriendin Zhouzhou me honderduit over de spa in de buurt van haar woning.
QQ is het Chinese equivalent van onze Skype, en is voor mij een goede manier om met mijn Chinese vrienden contact te houden.

Wanneer ik in Beijing aankom, is Zhouzhou’s eerste vraag dan ook: “Je hebt je badpak toch mee om samen met ons naar de spa te gaan?”
Nee, een bikinietje (ik draag niets anders) heb ik niet mee!
“Dan kopen we er eentje, op Taobao.” Volgt een lange internetzoektocht door de catalogus ‘deftige’ badpakken van Taobao. Onze keuze valt op een rood badpak, met een gedrapeerd borststuk en ingenaaide beha: alle Chinese badpakken hebben zo een ingenaaide beha.

De spa-dag is eindelijk aangebroken. Het regent! Jammer, maar we zitten toch binnen.
Het is acht uur. Eerst heb ik een uur metro te reizen naar Haidianqu, de universiteitswijk gelegen in het noordwesten van Beijng.
Zhouzhou, haar man Faguo en haar dochter Xiao Yu wachten me op aan de uitgang van de metro. Dan rijden we nog een halfuurtje naar de spa.


Het is een groot gebouw. We gaan binnen: rechts aan de ingang is er een shop met…’deftige’ badpakken.

Zhouzhou, Xiao Yu en ik omkleden ons in de vrouwenvestiaire.
De spa heeft twee verdiepingen: de gelijkvloerse en de eerste verdieping.
We starten beneden: twee ondiepe zwembaden, jacuzzi’s, rainshowers…Iedereen glundert hier, iedereen heeft het naar zijn zin.
De meeste Chinezen kunnen niet zwemmen want zwemlessen zitten niet in het leerprogramma. Zhouzhou en Xiao Yu maken daarvan deel uit. Ik geef hen dus hun eerste zwemles: ze volgen stipt mijn instructies en zijn superblij! Die drang om iets nieuws te leren is aangrijpend; Chinezen zijn nieuwsgierig op alle vlakken!

Vervolgens gaan we naar boven, naar de eerste verdieping: in de grote Chinese openluchttuin zijn verschillende kleine bassins, met ‘helend’ water. Zo is er een rode wijn bassin, een pompoenbassin, een groene thee bassin, een aloë vera bassin…We proberen ze allemaal, om zo gezond mogelijk terug huiswaarts te keren. Gelukkig regent het niet te hard en blijft het aangenaam…

Om twaalf uur heeft iedereen honger en gaan we dus een pizza eten, in hetzelfde complex. Van een Chinese pizza verwacht ik niet veel maar kom, lets’s try. Pizza Margarita, hawaian, en ook: een lekkere pizza funghi di bosco en truffel!!! Heerlijk!!!

’s Namiddags doen we alles nog eens over, we zullen uitgerekend in totaal zes uren ‘geweekt’ hebben.

Op het einde van de namiddag douchen we in luxueuze badkamers waar douchegel, shampoo en bodylotion voorradig zijn. We föhnen ons haar terwijl we met de andere vrouwen babbelen. Iedereen loopt hier naakt, zonder gêne.

Een dagje in een Chinese spa, ja dat is wel echt heel ontspannend…

 

Geef een reactie