Death Notice Zhou Haohui

De thriller start op 19 oktober 2002 om 15h45 met een klopjacht, een serial killer, een brief en de moord op een mythische politieofficier, Zheng Haoming.
Kapitein Han Hao is vastbesloten de moordenaar te vinden: Haoming was, achttien jaar geleden, zijn mentor.
In 1984 werden in Chengdu een reeks moorden gepleegd die leidden tot het oprichten van een speciale eenheid, de 4/18. Zheng Haoming en een zekere Pei Tao die we later zullen terugvinden, maakten deel uit van de 4/18. De speciale eenheid 4/18 faalde in haar opdracht en werd ontbonden.
Zoveel jaren later is Haoming nog steeds door deze ‘cold case’ geobsedeerd en denkt een belangrijke aanwijzing te hebben gevonden die de zaak zou kunnen oplossen.

Hij wordt dood aangetroffen in zijn appartement. De speciale eenheid 4/18 herrijst uit haar as. Er staat haar een ongelooflijk moeilijke opdracht te wachten: de moordenaar is een duivelse versie van Spider-Man die zijn slachtoffers telkens op de hoogte brengt van zijn nakende dood. Dit doet hij via het sturen van een doodsaankondiging, in prachtige Chinese kalligrafie…

Dit eerste deel van een trilogie is meesterlijk geschreven, met tal van parallelle plots, en met tal van nieuwe, onverwachte wendingen.
In Death Notice klaagt de auteur de corruptie in zijn land aan; het hele boek is een en al confrontatie tussen de gerechtigheid en het kwaad…

Zhou Haohui, 42 jaar, is als ingenieur afgestudeerd aan de prestigieuze Tsinghua Universiteit in Beijing. Hij gaf zeven jaar colleges aan Beida, Beijing University. Hij publiceerde zijn eerste novellen online; ze werden onmiddellijk succesvol onthaald.
In 2012 keerde hij terug naar zijn homeland, Yangzhou en besloot fulltime schrijver te worden.
Hij zegt: “Logisch denken is mijn kracht. Het heeft me geholpen om fascinerende en ingewikkelde intriges te bouwen…”

Death Notice  Doubleday ISBN 978-0-385-54332-3

Avis de Décès  Sonatine ISBN 978-2-35584-751-6

En nu is het wachten op het tweede deel!

 

 

 

Geef een reactie