Social distancing hoedjes in China

Leerlingen van een lagere school in de provincie Zhejiang dragen sinds de uitbraak van Covid 19 een ‘één meter hoed’ om de social distancing in de klas te respecteren.
Dit project was een originele manier om de eerste dag van het nieuwe semester aan de Yangzheng Basisschool in Hangzhou in te luiden. Na drie maanden lockdown mochten de leerlingen van de drie eerste jaren terug naar school.

Directeur Hong kwam op het idee om de kinderen een eigen ‘quarantainehoed’ zelf te laten maken, een vrolijke manier om de één meter afstand te bewaren. De kinderen werden een tijdje vooraf van het project geïnformeerd zodat ze, met de hulp van hun ouders, hun creativiteit konden botvieren: karton, ballonnen en ander kleurrijk materiaal konden worden aangewend.

 

Het grappige is dat dit idee in andere landen ook al ingang vond…

Het meest spectaculaire, vind ik, is dat er een heel sterke gelijkenis is met de hoed die ambtenaren en mandarijnen uit de Songdynastie (960-1279) droegen.


Maar zij droegen deze hoed om hofroddeltjes te voorkomen tijdens officiële bijeenkomsten en vergaderingen. Weer eens een bewijs dat modeverschijnselen tijdloos zijn!

 

Geef een reactie