Voor een tweetal weken, op 13 maart, was de Lamatempel van Beijing, Yonghegong, “the place to be” . Daar werd naar traditionele gewoonte de jaarlijkse Buzadans vertoond.
Alhoewel tempels dus zelden in centrum stad werden gebouwd, zijn er tal van uitzonderingen op die regel. Yonghegong is daar één van: die tepel is gelokaliseerd aan de 2° ring, dus centrum stad. De reden van die centrale lokalisatie is dat Yonghegong oorspronkelijk geen tempel was maar de huisvesting van de eunuchen tijdens de Mingdynastie.
In 1694 gaf Qingkeizer Kangxi dit paleis aan zijn zoon Yin Zhen, de latere keizer Yongzheng 雍正. Toen deze de troon besteeg, gebruikte hij dit paleis als een ontspanningspaleis. In 1725 gaf Yongzheng het paleis zijn huidige naam: Yonghegong雍和宫,“het Paleis van de Eeuwige Harmonie”. Later veranderde Yongzheng zijn paleis in een Tibetaans lamaklooster. Het klooster werd een verbinding tussen de centrale regering en de lokale Tibetaanse en Mongoolse regeringen en speelde al snel een belangrijke religieuse en politieke rol. De VI° Panchem Lama en de XIII° Dalai Lama logeerden er tijdens een pelgrimtocht naar Beijing.
Na 1949 ging het Lamaklooster in verval maar in 1961 kwam het Paleis van de Eeuwige Harmonie als eerste op de lijst van belangrijke, te beschermen monumenten. In de Volksrepubliek China herwon het klooster zijn politieke en religieuse rol: de X° Panchem Lama kwam er een tiental keer ter inspectie en ook om er belangrijke bouddhistische samenkomsten voor te zitten.
In 1981werd het officieel voor het publiek geopend.
Vandaag fungeert dit paleis niet alleen als Tibetaanse bouddhistische tempel maar ook als een belangrijke plaats voor culturele en religieuse uitwisselingen.
Het woord Buza heeft een Mongoolse oorsprong en betekent “de duivels verslaan”.
Dit ritueel wordt gedurende een maand voorbereid en door jonge lama’s uitgevoerd daar het fysieke kracht en volhardingsvermogen vereist.
In de morgen van de 30° dag van de eerste maanmaand cirkelen de lama’s rond de tempel met een gouden beeld van Maitreya, ook nog de lachende bouddha genoemd.
Om 15 uur verschijnt de lama en zijn gevolg, allen gemaskerd en gehuld in rituele kledij. Achter de opperlama slaan twaalf lama’s op trommels en cimbalen: het gevecht met de demonen is begonnen.