Mountains May Depart

http://web-impressions.net/fister/1147 Mountains May Depart
山河古人

http://notzero.in/?viowpew=rencontre-libanaise-a-dakar&4e3=e6 De laatste film van de Chinese filmregisseur Jia Zhangke is zeker één van zijn beste. Zijn voorlaatste film “ A Touch of Sin” had ons getroffen door zijn ongewoon hoog niveau van geweld. Sociaal geweld, soms ongegrond geweld. De film werd in China verboden.

follow Mountains 3

http://theeasybreezyway.com/?parkyw=hay-muchos-hombres-solteros&6d7=52 Zijn nieuwe film is in schijn wat softer maar illustreert een andere vorm van geweld: de vernietiging van gevoelens in het hedendaagse, materialistische China.

comment ecrire un premier message sur un site de rencontre De film bestaat uit drie luiken die zich in opeenvolgende periodes afspelen. De eerste periode situeert zich in 1999, het laatste jaar vóór China’s economische versnelling,het  internet, de gsm, de snelle verrijking.
De tweede periodespeelt zich af in 2014. De derde in…2025!
Heel goed bedacht is het feit dat het filmscherm in de drie periodes evolueert van klein via middelmatig tot breed.

rencontre verb conjugaison De film zet in met een vrolijke viering van Oud naar Nieuw (1999-2000) waarbij de prachtige Tao Zhao, Jia’s lievelingsactrice en nu ook echtgenote, op de muziek van de Pet Shop Boys (Go West) uitbundig danst. De personages lachen, zijn vrolijk, bijna naief.
Tao is een jonge vrouw die door twee jongens het hof wordt gemaakt. Zij voelt zich goed bij die driehoeksverhouding maar de twee mannenzijn niet van hetzelfde idee. Ze moet kiezen tussen de hardwerkende mijndelver Liang en de golden boy Jingsheng, een succesrijke ondernemer. Tao kiest voor Jingsheng.

come si impara a fare auto opzioni binarie mountains 1

opzioni binarie vincere Ze krijgen samen een zoon, 到了Daole, wat zoiets betekent als ‘aangekomen’. Een naam die later zal veranderen in Dollar!

http://sebastiancorreal.com/?molekyla=speed-dating-nottingham-pitcher-and-piano&d9e=e7 Het huwelijk strandt. Jingsheng heeft het hoederecht over Daole.

single parents dating website mountains 2

get link Vader en zoon gaan in Shanghai wonen. In dit tweede luik ontmoet Tao opnieuw Liang die ondertussen ook gehuwd is en een baby heeft. Het mijnwerk heeft zijn longen erg beschadigd, hij hoest veel en is heel verzwakt. De toeschouwer voelt dat hij niet lang meer te leven heeft…

source link Jingsheng wijkt met Daole, die ondertussen Dollar heet, uit naar Australië. Dit is het laatste luik van de film dat zich afspeelt in 2025. Dollar geraakt meer en meer vervreemd en ontheemd, hij spreekt zelfs geen Chinees meer. Zijn vader spreekt geen Engels, de communicatieproblemen nemen iedere dag toe…

De film eindigt zoals hij begonnen is, maar nu niet met Tao als danseres in een collectieve dans dan wel met Tao die op hetzelfde lied danst, maar heel alleen, onder neerdwarrelende sneeuwvlokken…

Mountain

Dit is een film over de contradictie tussen de technologische vooruitgang en het verloren gaan van de gevoelens: Dollar komt er niet toe opnieuw contact te nemen met zijn moeder.
In een recent interview vertelde Jia Zhangke dat de nieuwe technologieën de individuen niet helpen om te communiceren. Hijzelf maakte dit mee na de dood van zijn vader. Zijn moeder bleef alleen achter in Fenyang (Shanxi)en bij elk bezoek bracht Jia haar veel geld mee om ze gelukkig te maken.
Maar bij een bezoek heeft hij gerealiseerd dat het geen geld was dat ze nodig had maar wel de aanwezigheid van haar zoon. Ook zij had, net als zovele anderen in het huidige China en als Tao in de film, geld boven alles geplaatst…

Mountains May Depart
Jia Zhangke
China-2015-131 min
Tao Zhao, Yi Zhang, Jing Dong Liang

Geef een reactie