Lost in the Stars 消失的她 Cui Rui en Liu Xiang

Een Chinese James Bond film: dit is de eerste reactie die me binnenvalt na het zien van deze spannende Chinese film die vorig jaar uitkwam en zowel in China als wereldwijd een kaskraker werd! De film is gebaseerd op een Russische film, A Trap for a Lonely Man. Deze film is op zijn beurt een adaptatie van een toneelstuk van de fransman Robert Thomas van wie Alfred Hitchcock de rechten aankocht.

Een jong Chinees koppel, He Fei en zijn vrouw Li Muzi, viert zijn eerste huwelijksverjaardag in Belandia, een fictief eiland in zuidwest Azië.
Enkele dagen na hun aankomst verdwijnt Li Muzi. He Fei zoekt wanhopig hulp bij de politie maar zonder succes. Te meer daar zijn ‘vrouw’ opnieuw verschijnt. Maar ze is een dubbelganger en dit maakt dat zijn verhaal bij de politie ongeloofwaardig overkomt: de foto’s op haar smartphone, haar paspoort en zelfs het litteken op haar dij wijzen alle erop dat zij de echte Li Muzi is. Blijkt dat He Fei, die vroeger duikmonitor was, een neurologisch letsel opgelopen heeft.
Hij huurt een advocate in, Chen Mai, die hem moet helpen zijn vrouw terug te vinden. Alles moet snel gaan want over vijf dagen verloopt zijn visum en moet hij terug naar China.
Chen Mai is bereid hem te helpen maar vraagt hem haar de volledige waarheid over zijn verleden te vertellen. Ze ondervindt steeds meer dat hij veel van zijn verleden achterhoudt…

De intrige zit ongelooflijk goed in elkaar en houdt de kijker gedurende twee uren in spanning.

Zhu Yi-Long als He Fei en Ni Ni als Chen Mai spelen uitstekend en dragen de film.

Een must see!