Maotai coffee!

Luckin Coffee, de Chinese keten die bekend staat voor haar heel goedkope koffie, maakte een opknapbeurt door het aangaan van een vennootschap met Kweichow Maotai, één van China’s duurste en meest exclusieve merken van baijiu, witte sterke drank.
Baijiu wordt gemaakt van gewassen als gerst en sorghum, en Maotai is dé toonaangevende brand die gedronken wordt bij heel speciale gelegenheden.

‘Een kop Maotai per dag doet je leven tot negenennegentig jaar’, zo gaat een Chinees gezegde.
Deze, in de provincie Guizhou en uit sorghum gedistilleerde baijiu, is peperduur: de goedkoopste fles kost al 1.499 RMB, ongeveer 192 euro! Dit is te wijten aan het complexe en langdurige fabricageproces: 165 productiestappen en 82 verschillende technieken over een periode van vijf jaar verantwoorden deze hoge prijs. Heel verwonderlijk is dat je, zelfs bij overmatig drinken van Maotai, ’s anderendaags geen kater hebt!!!

Met toevoeging van deze baijiu wil Luckin Coffee nu zijn concurrent Starbucks de kop indrukken om alzo de ‘nummer één koffieketen van China’ te worden.
Luckin Coffee biedt zijn klanten grote kortingen aan: dankzij waardebonnen geniet Jan met de pet van zo’n koffie voor slechts 19 rmb, amper 2,42 euro.
Het alcoholgehalte in een beker van deze hippe koffie blijft onder de 0,5%. Wat heeft die koffie dan voor zin? De combinatie van de bloemige smaak van de Maotai en de bittere koffie is misschien een hemelse match. Laten we het proeven…maar vroeg in de ochtend dan want rond de middag is deze hippe koffie al volledig uitverkocht!